wtorek, 22 grudnia 2015

Przepis na pyszna owsianke orzechowo kakaowa ze sloika .

Skladniki

  • 4 kopisate  lyzki platkow owsianych
  • 2 lyzeczki masla migdalowego lub orzechowego jakie lubicie polecam jednak migdalowe slodzone bez soli
  • 2 lyzeczki kakao 
  • 200 ml mleka sojowegowaniliowego zblendowanego z 2 daktylami
  • lyzka syropu klonowego lub miodu plynnego
Wsypujemy platki owsiane. Nastepnie maslo i kakao.Calosc zalewamy zblendowanym mlekiem z daktylami. Dosladzamy lyzka syropu klonowego. Zamykamy sloik i wstawiamy do lodowki najlepiej na cala noc mozemy rowniez tylko na pare godzin. Smacznego!


  • Maslo migdalowe mozecie zrobic samemu w domu. Wystarczy ze podprazycie okolo 2 sporych garsci migdalow . Przez 10 min w 200 stopniach w piekarniku tak zeby byly lekko brazowe . Nastepnie ostudzic i zblendowac razem z lyzka oleju kokosowego i 2 lyzeczkami miodu aby bylo slodkie. Trzeba bardzo dlugo blendowac az do uzyskania maslanej konsystencji. Wstawic przykryte do lodowki .



Prześlij komentarz